Black Magic Resolve

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen.
Har jobbat och haft några dagar semester.

Nu har jag beställt en ny kamera. Black Magic Design Pocket Camera. En liten god kamera som kan filma RAW med 13 bländarsteg + Apple ProRes 422 i LOG. Båda formaten i full HD 1920 x1080. Medan jag väntar att få hem kameran så har jag tagit mig i kragen för att lära mig coloristprogrammet DaVinci Resolve, också från Black Magic Design. Ett program som man kan hämta helt gratis. Måste säga att det är helt otroligt vad man kan få ut av det, och det är helt gratis för vem som helst att hämta hem och börja att kolorera videobilder.
Här finns en riktigt bra introduktion till programmet: AE Tuts+.

BMDPC2
foto: Black Magic Design


Har också uppdaterat min Adobe licens till CC. Med detta kan man nu exportera hela sin Premiere Pro timeline via Apple FinalCut XML med lager till Resolve utan problem. Förut var man tvungen att exportera lager för lager och sedan sätta ihop dessa i Resolve. Testade detta idag och det funkar fin fint. Se bara till att ha en root katalog med struktur så finner Resolve alla filer i ett smack. Jag har en root folder med mapparna: Footage, Premiere, XML, Resolve, PreRender, Render. Om man lägger sina kamerabilder i mappen Footage, sedan redigerar och sparar XML filen i mappen XML så finner Resolve filerna på ett kick och det är bara att kolorera.

BMDPC3

OBS! Se bara till att alla filer har rätt frame rate. Upptäckte att ett av mina klipp var 24 FPS istället för 25 FPS. Premiere Pro har inga problem men, Resolve buggar på detta och lämnar svartruta för hela klippet.

Så jag tog fram mina Canon 550D klipp från min senaste San Francisco resa och klippte snabbt upp det i Premiere Pro. Allt är filmat utan stativ och stabiliserat med warp stabilizer i Premiere Pro. (Som synes på vissa ställen). Sedan vidare till Resolve.
Black Magic Da Vinci Resolve har en helt otroligt snabb renderade. Jag har ett Nvidia GeForce GFX 670 kort (Hackintosh) och Resolve renderar i genomsnitt realtid. Det vill säga 25 FPS. Då även allt material ligger på på min strorage disk som inte är SSD.
Software used: Pr AE RE