3d karta

Ännu en förstudie till kommande produktioner. Fixade en karta i Curious Worldmaps. Exporterade även en hight map som sedan användes som displacement map i Nuke. Exportera detta från Nuke som 3D objekt (OBJ) till Cinema 4D. Sparade filen som funkar för att öppnas i Element 3D. I After Effects trackades kamerarörelsen och sedan placerades kartan i 3D på bordet.

Day for night

Förstudie till kommande projekt där klipp som filmats dagtid ska föreställa kväll eller tidig natt.


GoPro Hero3 Black Edition

GoPro gör helt OK kameror. Har nu införskaffat Hero3 Black Edition och än så länge så har bara några snabba test genomförts av mig. Gillar mycket att man kan koppla iPaden via GoPros WLAN. Mycket enklare att ändra inställningar via appen istället för den minimala menyn på kameran med två knappar.

GoPro

Nu kan man även filma i CinRAW. (Ett färgläge för mer dynamik i färgrymden. Bitraten på komprimeringen ökas även till 30 MB/Sek).
Detta kräver dock ett snabbt minneskort. Det jag köpte verkar vara för långsamt, funkar endast i vissa lägen. Nu mer används SD micro kort. Köpte ett 32GB i USA för ca: 300:- (PNY MicroSD HC). Det är ju så litet att man lätt kan tappa bort det, typ som en lillfingernagel.
Ljuskänsligheten är något bättre än Hero2. Rolling shutter problemet är det samma som Hero2. Man kan filma i 2704 x 1524 i 25 fps dock utan CinRAW då måste man gå ner till 2704 x 1524.
Har testat att filma i hispeed med väldigt spretiga resultat. Inomhus i Sverige med lampor i 50 Hz är ingen vidare kombination. Men utomhus med mycket ljus funkar det helt OK. Kameran kan filma i 720P (120 fps) eller WVGA i 240 fps (mycket ljus!!!!). Måste testa mer och lovar att återkomna med resultat. Här får ni se ett klipp so är inspelat i 1080P50 och sedan slowats x4 via After Effects.