Element 3D fortsättning

Jag har förälskat mig i detta verktyg. Fast jag fortfarande inte kan utnyttja motion blur.


Här har jag laddat ner en modell av en iPhone (http://dogday-design.se/?p=716) + många timmar för att få UV mapparna rätt.
Slutade med att SVT:s licens av 3D Max var det som funkade bäst för mig.
UV-mapparna måste vara fixade innan man importerar till ELEMENT. Men när det är gjort så är ELEMENT helt fantasktiskt. Bara att koppla en komp till innehållet och flyga runt med kameran.

Element 3D Test

Har nu testat Element 3D i några dagar och inser att detta verkligen är version 1.0. Kraschar tyvärr allt för ofta för att köras i produktion. Jag har testat på min iMac (mid 2011) med AMD och på SVT med Mac Pro (2009) nVidia. Båda maskinerna kraschar ständigt. Ska ta och installera på min MacBookPro o testa, men hörde av min kolega att även hans laptop krascade ofta. Hoppas att Video Copilot inte tar semester som oss i Sverige.

elements_x

Videocopilot Element 3D

Äntligen kommer snart Videocopilot att släppa Element 3D. Närmare bestämt den 10 juli. En 3D objekt baserad partikel motor till After Effects. Ser helt otroligt fantastisk ut. Klarar att läsa OBJ och Cinema 4D objekt. Man kan texturera modellerna i After Effects. Se demo video nedan.
Till råga på allt så är det snabbt att rendera, även med motion blur
och depths of field. Priset är endast $149.95.

elements

Det är så här man skulle vilja att Adobe själva hade implementerat 3D i After Effects istället för deras samarbete med nVidias helt otroligt sega raytracer.
Se Andrew Kramer visa några av godbitarna i detta otroliga pluggin.
Watch Element Demonstration