Adobe politik

Jag betalar för att använda Adobes mjukvaror. Nu vet jag att Adobe startat något som heter ”Creative Cloud”, men jag är inte intresserad att ha tillgång till alla Adobes mjukvaror utan endast de jag har betalat för. Och jag måste säga att jag aldrig har startat Flash, Prelude eller Story fast jag har ägt dessa i flera år.
Jag är ägare av Production Premium som då har tillgång till programmen Bridge, Story, Photoshop Extended, Illustrator, After effects, Premiere Pro, Prelude, Flash Pro, SpeedGrade och Media Encoder.

adobe_scull

Nu har Adobe uppdaterat Photoshop för "cloud medlemmar" men inte för oss som har fasta licenser. Tycker detta är riktigt ruttet. Hoppas att Adobe även gillar oss som redan betalat för mjukvaran.

Reel December 2012

Har kollat vad jag gjort det senaste året och här kan ni se resultatet. Är nöjd med det mesta, hoppas ni gillar det.


Nya mjukvaror

Innan året är till ända fick man erbjudanden på mjukvaror som inte gick att missa. Så nu finns Mocha Pro 3.1 och PFMatchit 2012 installerade.

pf_mocha

Mocha Pro är en planar tracking mjukvara som underlättar vid rotoscoping. Mocha fixar även lens distortion, objekt removal, screen inserts, mesh warp, stabilization och 3D camera solver.
Läs mer hos Imagineer Systems.

PFMatchit är en av marknadens bästa 3D kamera tracker. Den nodbaserade arkitekturen och verktygen i programmet underlättar och ger för det mesta snabbt helt otroliga resultat. Programmet fixar även rolling shutter och lens distortion. Läs mer hos The Pixel Farm.